ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Κανονικά η δόση-Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα

Σαμαράς: Κανονικά η δόση-Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε απόψε ότι η επόμενη δόση του ελληνικού δανείου θα εκταμιευθεί κανονικά, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup όλα τα εμπόδια στην πορεία του ελληνικού προγράμματος ξεπεράστηκαν και «η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα».

«Στο χθεσινό Eurogroup αναγνωρίστηκαν πλήρως οι θυσίες της Ελλάδας και εξαλείφθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες: Ανακοινώθηκε επίσημα η επιμήκυνση, ενώ ξεπεράστηκε το θέμα του εξωτερικού λογαριασμού. Όσα απομένουν είναι ελάχιστες, τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, που αφορούν την εκτέλεση των ήδη συμφωνημένων και θα κλείσουν οριστικά στις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες.

«Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά, αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «εξακολουθεί να παλεύει, όχι μόνο για να πάρουμε στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων, αλλά και για το παραπάνω».

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς είπε ότι γυρίζει στην Ελλάδα «πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα», καθώς «ενισχύσαμε τις ελληνικές θέσεις για τα κονδύλια που θα πάρει η Ελλάδα την επταετία 2014-2020».

«Δίνουμε αγώνα για να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό τις μεγάλες περικοπές που ετοιμάζονται για όλα τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι τελικά η Ελλάδα θα πάρει περισσότερα απ΄ όσα προγραμματιζόταν αρχικά. Και ότι τα κοινοτικά κονδύλια θα εξακολουθούν να είναι πολύτιμη συνεισφορά στην ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας όλα τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.