ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βενιζέλου – Προβόπουλου «για την επόμενη μέρα»

Συνάντηση Βενιζέλου – Προβόπουλου «για την επόμενη μέρα»

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος, παρουσία των κ.κ. Φ. Σαχινίδη, Γ. Μανιάτη και Θ. Μωραΐτη.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για χθες, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η συζήτηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος «αφορά την επόμενη ημέρα», σημείωσε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για ανάγκη μίας νέας αφετηρίας, προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης.

«Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να υποστηριχτεί από ένα νέο τραπεζικό σύστημα. Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες για να στηρίξει όχι μόνο τις καταθέσεις, αλλά και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, για να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ένα «σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες, ένα σύμφωνο ανασυγκρότησης με κάθε τράπεζα και ένα σύμφωνο ανάκτησης της αξίας των τραπεζών μέσα στην αγορά. Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουμε θα το νιώσει ο κάθε Έλληνας στη ζωή του», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι εποπτικοί μηχανισμοί, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ο καθένας που χρωστάει στις τράπεζες, το κάθε υπερχρεωμένο νοικοκυριό, να νιώσει ότι υπάρχει ένα πλαίσιο που το προστατεύει με ένα δίκαιο τρόπο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.