ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους

Τσίπρας: Μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και των κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τα τρία κόμματα ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να μη διαλυθούν μια ώρα αρχύτερα.

«Αν διαλύουν τη χώρα δεν τους απασχολεί καθόλου». Μετατρέπουν τη χώρα σε μια αποικία χρέους την οποία θα κυβερνούν ερήμην του κοινοβουλίου οι επίτροποι της τρόικας.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά του Α. Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι είπε τη μισή αλήθεια στο λαό όταν έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα. «Εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία μέσω των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Η Βουλή εξορίζεται από την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπαίνει απλά στο περιθώριο, καταργείται η λειτουργία της.

Πλέον οι τροϊκανοί επίτροποι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σαν τις χτεσινές θα κυβερνούν. Δεν πρόκειται απλά για εκτροπή. Δεν έχουμε να κάνουμε με παραχάραξη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Έχουμε να κάνουμε πια με άλλη χώρα. Έχουμε να κάνουμε με προτεκτοράτο που έλεγε και ο κ. Βενιζέλος», τόνισε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση κατά των κυβερνητικών εταίρων..

«Οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος είναι τόσο έκθετοι όσο και ο κ. Σαμαράς. Συναινούν στο έγκλημα εκποίησης της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «έχουμε τις 4 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις 10 υπουργικές αποφάσεις, με όσα δεν τόλμησαν οι συνεταίροι της κυβέρνησης να βάλουν μέσα στο νομοσχέδιο.

Στο στόχαστρό τους πια δεν είναι μόνο η οικονομία και η κοινωνία, αλλά η ίδια η δημοκρατία».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έκθετη καθώς προχωρά όπως είπε σε παραχάραξη της Δημοκρατίας.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάλεσε τους πολίτες «που πιστεύουν στις ειλικρινείς μας προθέσεις, που ελπίζουν στην προσπάθειά μας, να έρθουν μαζί μας. Όχι να παρακολουθούν από απόσταση.