Ν.Δένδιας: Ο νόμος για το Πανεπιστημιακό άσυλο θα εφαρμοστεί

Newsroom Newsroom

Ν.Δένδιας: Ο νόμος για το Πανεπιστημιακό άσυλο θα εφαρμοστεί

Την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε να βλέπουμε παράνομες πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια και να κάθεται η αστυνομία απ' έξω κι απλώς να τους ανέχεται, να τους παρακολουθεί και να βλέπει να καταστρέφεται η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, των Ελλήνων πολιτών και το μέλλον αυτών των παιδιών, που με το υστέρημά της η ελληνική κοινωνία δίνει τα απαραίτητα για να σπουδάσουν. Αυτό έγινε στη Θεσσαλονίκη και θα γίνει κι όπου αλλού χρειαστεί. Το πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών, όχι άσυλο ανομιών», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας είπε, επίσης, ότι το σχέδιο για την επιστροφή στην ενεργό δράση φρουρών πολιτικών και ιδιωτών «προχωράει πολύ καλά, χωρίς κανένα λαϊκισμό, χωρίς να κάνουμε ανακοινώσεις και να κοκορευόμαστε, με μεγάλη σοβαρότητα και με σημαντικά αποτελέσματα». «Με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και ευρωπαϊκά πρότυπα, ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν επιστρέψει ή θα επιστρέψουν μέσα στην εβδομάδα υπερβαίνει τους 600. Συνολικά σε στόχους (πρεσβείες, κτίρια κ.λπ.), η ΕΛ.ΑΣ. είχε 4.470 άτομα. Ο δικός μας στόχος ήταν η μείωση αυτού του αριθμού κατά 20- 24%.

Η ομάδα ΔΙΑΣ παραμένει ισχυρή και θα ενισχυθεί με 10 ομάδες λίγων ατόμων ειδικής εκπαίδευσης και βαρέως οπλισμού, για να αντιμετωπίσουν τη βαριά εγκληματικότητα» ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τέλος, απέκρουσε τα περί συνεργασίας της ΕΛΑΣ με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «η ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει τη νομιμότητα, ενώ η Χρυσή Αυγή με τον τρόπο που δρα την παρανομία».

«Η ΕΛ.ΑΣ. και η Χρυσή Αυγή είναι απολύτως απέναντι. Το κύριο εμπόδιο της Χ.Α. είναι η νόμιμη και επιτυχημένη και συνταγματικά ορθή δράση της ΕΛ.ΑΣ. Είναι συνταγματική υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. να μην ανέχεται την αυτοδικία της Χ.Α. Κάτι τέτοιο, όπως συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. και Χ.Α., δεν μου έχει αποδειχθεί ποτέ με επαρκή τρόπο, ώστε να χρειαστεί να λάβω μέτρα. Υπάρχει απόλυτη αγρύπνια σε αυτό τον τομέα», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved