ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Οι Έλληνες δίνουν μια άνιση μάχη

Παπανδρέου: Οι Έλληνες δίνουν μια άνιση μάχη

«Το λέμε εδώ και 3 χρόνια. Πολλοί δεν μας άκουγαν», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε οικονομικό συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Bergen της Νορβηγίας.

Σαν να προήλθε από παρθενογένεση, σαν να μην ήταν ποτέ πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί σε κάθε ομιλία του να πετάξει τις ευθύνες από πάνω του, να ξεχάσει ακόμα και ο ίδιος πως είναι αυτός που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ.

«Η ΕΕ, η Ευρωζώνη, βιώνουν μια πρωτόγνωρη κρίση. Μια κρίση που αναδεικνύει τις δομικές αδυναμίες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του Ευρώ, τα οποία πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε», υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου και τάχθηκε υπέρ της λήψης τολμηρών αποφάσεων.

«Αποφάσεις ιστορικής σημασίας, για την πολιτική ολοκλήρωση, για την οικονομική και νομισματική σταθερότητα, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων ζητώντας περισσότερη αλληλεγγύη.

«Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη. Με κοινές αποφάσεις, όχι ο καθένας μόνος του.
Με πραγματική αλληλεγγύη, όχι αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης και στις θυσίες του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι «η Ελλάδα, οι Έλληνες, εδώ και τρία χρόνια, δίνουν μια άνιση μάχη. Μια μάχη επιβίωσης, σε ένα σύνθετο και ασταθές περιβάλλον. Πληρώσαμε και πληρώνουμε βαρύ τίμημα. Οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, ανθρωπιστικό».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ως «άλλοθι» την Ελλάδα για την αναποφασιστικότητα της Ευρώπης και κάλεσε τους Ευρωπαίους να αναγνωρίσουν τις ελληνικές προσπάθειες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.