ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησε η πολιτική ηγεσία της χώρας

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησε η πολιτική ηγεσία της χώρας

Με επίσημη δοξολογία στον ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου τιμήθηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Στους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στις σημερινές εκδηλώσεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, με αφοσίωση στο καθήκον και με προσήλωση στην αποστολή τους, διατηρούν πολύ ψηλά το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, εξασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας. Εκτίμησε δε, ότι και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται και πάλι στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνουν ένα δυσβάσταχτο ιστορικό φορτίο με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Και αυτή την αποστολή θα τη φέρουν και πάλι σε πέρας με επιτυχία, παρά τις περικοπές, παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα, κατέληξε.

Στη δοξολογία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανώτατα και ανώτερα στελέχη τους, ακόλουθοι ξένων πρεσβειών και άλλοι επίσημοι. Στη συνέχεια η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έγινε δεκτή στο κοινοβούλιο από τον πρόεδρο του Σώματος και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Την περασμένη Κυριακή, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού, δόθηκε στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο, συναυλία-επίδειξη από τις στρατιωτικές ορχήστρες των Ενόπλων Δυνάμεων και εκτελέσθηκαν ασκήσεις ακριβείας από διμοιρίες επιδείξεων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας.