ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Είναι η ώρα της αντεπίθεσης για τη χώρα

Βενιζέλος: Είναι η ώρα της αντεπίθεσης για τη χώρα

«Η μεγάλη εικόνα από τη συνεδρίαση του Eurogroup είναι σίγουρα θετική χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού», τόνισε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε πως είναι η ώρα της αντεπίθεσης για την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως «διεξάγεται συνεχώς μια σκληρή μάχη ανάμεσα στην ορθολογική και την ανορθολογική εκδοχή της Ευρώπης.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για όσους επέμεναν να ζητήσει η Ελλάδα βοήθεια από την Κίνα και τη Ρωσία.

«Τώρα φάνηκε και το παράδειγμα της Κύπρου και της υπεύθυνης κυπριακής αριστεράς που έψαχνε λεφτά από Ρωσία και Κίνα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι «τώρα φάνηκε και ο καταλυτικός ρόλος του ΔΝΤ στη συμφωνία για τη βιωσιμότητα με επιβάρυνση επίσημου τομέα (OSI).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πολύ σκληρή διαπραγμάτευση που αναδεικνύει και τη σπουδαιότητα των προηγούμενων.

«Τώρα είναι η ώρα της στροφής στην πραγματική οικονομία, τώρα αλλάζει το κλίμα, χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα των ομολογιούχων τονίζοντας πως «πρέπει να προσέξουμε να μη θιγούν ξανά οι ομολογιούχοι», ενώ υποσχέθηκε λύση του προβλήματος.

«Με τη νέα συμφωνία έχουμε μια νέα αφετηρία, μια καλή εικόνα, πολλά θετικά και πολλά σημεία που πρέπει να προσέξουμε», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.