ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η δικογραφία για το μνημόνιο

Στη Βουλή η δικογραφία για το μνημόνιο

Εμπόδια φαίνεται πως βρίσκει η σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνήσει τους χειρισμούς που οδήγησαν την, χώρα στο «μνημόνιο».

Όπως όλα δείχνουν τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αρνηθούν την σύσταση της επιτροπής. Υπέρ της σύστασης εξεταστικής θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και πιθανότατα ορισμένοι εκ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει σήμερα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής για την οικονομία, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία θα κρατήσει χαμηλούς τόνους, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα απουσιάζει από την συζήτηση. Τον ρόλο του εισηγητή θα αναλάβει ο κ. Κώστας Τασούλας, ο οποίος θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι» στην πρόταση θα πουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να υπερασπίζεται την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Προβάδισμα 5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Το εντατικό φροντιστήριο της ΝΔ στα στελέχη της!