ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Αγαπώ τον Βενιζέλο αλλά δεν συμφωνούμε

Λοβέρδος: Αγαπώ τον Βενιζέλο αλλά δεν συμφωνούμε

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον αν αλλάξει μυαλό ο Βενιζέλος».

Αιχμηρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Λοβέρδος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Βράδυ», όπου μίλησε για το ΠΑΣΟΚ, τα λάθη του παρελθόντος αλλά και τη σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο βουλευτής έκανε λόγο για «λάθη επί λαθών» στην πολιτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ τα οποία, όπως τόνισε, συνέχισε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις και για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» που κάποτε είχε πει, όπως και ο Γ. Παπανδρέου.

«Έλεγα την αλήθεια και έλεγαν ότι δεν είμαι καλά στα μυαλά μου». Ο κ. Λοβέρδος είπε επίσης πως είχε προβλέψει ότι το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον θα πέσει στις δημοσκοπήσεις στο 5%.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε φίλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας: «Τον αγαπώ, αλλά δεν συμφωνούμε. Έχουμε διαφωνίες για την καθημερινή συνεισφορά».

Σημείωσε επίσης πως «δεν είναι σωστό να φορτώνονται στον Βενιζέλο όλες οι ευθύνες για τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ πως «θα μπορούσε να υπάρξει μέλλον, αν άλλαζε μυαλό ο Βενιζέλος». Αναφορικά για την πιθανότητα διεκδίκησης της αρχηγίας του κόμματος είπε ότι ο δρόμος είναι μακρύς.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου, τόνισε ότι έκανε λάθος στη «λύση» του ΔΝΤ, και πως ήταν αντίθετος με την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι εξοργίζεται όταν στο δρόμο τον αποκαλούν κάποιοι «δοσίλογο». «Σε αυτή τη λέξη αντιδρώ. Είναι βαριά η λέξη και αρχίζω και εγώ τα “γαλλικά”».