ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσωρινό «στοπ» στο νόμο Ραγκούση για τη χορήγηση ιθαγένειας

Προσωρινό «στοπ» στο νόμο Ραγκούση για τη χορήγηση ιθαγένειας

Απόφαση - βόμβα για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας. Αναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία αναφέρει εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών υπουργού Εσωτερικών

Καμία χορήγηση ιθαγένειας δεν θα πραγματοποιηθεί έως ότου δημοσιευθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει η εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός εσωτερικών, κος Χαράλαμπος Αθανασίου, παγώνοντας έτσι, έστω και προσωρινά το νόμο Ραγκούση.

Η απόφαση σύμφωνα με τις πληροφορίες έρχεται μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει άμεσα νέα νομοθετική ρύθμιση όταν εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την εγκύκλιο αυτή το υπουργείο ζητά από τις αρμόδιες αρχές να μην δέχονται νέα αιτήματα και να μην προωθούν τους φακέλους εκείνων που έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν ιθαγένεια.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του Χαράλαμπου Αθανασίου:

«ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 15-11-2012

Θέμα: Αναστολή διαδικασίας απονομής ιθαγενείας κατά τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010.

Εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1Α και 24 του ν. 3838/2010, παρακαλείσθε όπως αναστείλετε τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα.

Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε σχετικά τους Δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Χαράλαμπος Αθανασίου.»