Δ.Στρατούλης: Ντροπή και αίσχος η πρωτιά στην ανεργία των νέων

Newsroom Newsroom

Δ.Στρατούλης: Ντροπή και αίσχος η πρωτιά στην ανεργία των νέων

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για θέματα εργασίας κ. Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο του 2012.

Ο κ. Δ. Στρατούλης είπε: «Η πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στην ανεργία των νέων είναι η ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής, μονόπλευρης λιτότητας, που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, βαθαίνουν την ύφεση στις χώρες-μέλη της και προκαλούν πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά ανεργίας, σπάζοντας όλα τα ιστορικά ρεκόρ. Η Ελλάδα έχει πλέον κατακτήσει την πρωτιά στην ανεργία των νέων μέχρι 25 ετών οδηγώντας τους να ξενιτεύονται για αναζήτηση εργασίας στα πέρατα του πλανήτη.

Τα ποσοστά ανεργίας των νέων στη χώρα μας είναι η ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων υποτελών της μνημονιακών κυβερνήσεων, που με τις βάρβαρες και υφεσιακές πολιτικές τους καταστρέφουν ολοσχερώς την παραγωγική βάση και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στέλνοντας στα τάρταρα την οικονομία και την κοινωνία.

Σήμερα είναι αναγκαίος όσο ποτέ ο συντονισμός της δράσης και των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, με στόχο να ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια της καταστροφής που έχουν μετατρέψει την Ευρωζώνη –και κυρίως τη χώρα μας- σ’ έναν απέραντο εργασιακό και κοινωνικό ερειπιώνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved