ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα χαθεί η ευκαιρία»

«Δεν θα χαθεί η ευκαιρία»

Η συμφωνία που προέκυψε μετά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup είναι βιώσιμη, υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ προσθέτει ότι εάν η χώρα τηρήσει όσα υπέγραψε, δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαιώνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων, τονίζοντας πως «κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε, ώστε να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία που κέρδισε η χώρα», κάτι που θα γίνει, όπως επισημαίνει, «με ανάκαμψη, με επενδύσεις, με θέσεις εργασίας, με αποκατάσταση της αίσθησης δικαίου και της ασφάλειας μέσα στην ελληνική κοινωνία».

Ο Πρωθυπουργός εκφράζει την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, προέκυψαν έπειτα από «σκληρές διαπραγματεύσεις, ενώ χαρακτηρίζει «κακόβουλους» όσους θέτουν θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και προεξοφλούν νέο «κούρεμα».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013 θα είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας και ότι με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η επάνοδος της ρευστότητας και θα σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.

«Δεν θα αφήσουμε τη διαφθορά να κάνει πάρτι εις υγείαν των κορόιδων», αναφέρει ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, ενώ εκτιμά ότι αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ τα πράγματα θα ήταν «τρισχειρότερα με χειρότερα μνημόνια».

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει

Πρόκληση: Πληρώνουμε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το κανάλι της Βουλής!