ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στην ατιμωρησία της φοροδιαφυγής

Τέλος στην ατιμωρησία της φοροδιαφυγής
«Υπάρχει η αίσθηση ότι μεγάλοι και επώνυμοι δεν τιμωρούνται, αυτό θα τελειώσει» είπε ο υπουργός Οικονομικών...

«Υπάρχει η αίσθηση ότι μεγάλοι και επώνυμοι δεν τιμωρούνται, αυτό θα τελειώσει».

Το μήνυμα αυτό έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της ανεξάρτητης βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη και τα 5,5 εκατ. ευρώ που κατέθεσε σε τράπεζα.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν φοβάται και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα για όποιο θέμα φοροδιαφυγής για οποιονδήποτε και όποια θέση και αν κατέχει. Πρόσθεσε δε, ότι προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα για να επιταχύνονται όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις και να μην παραμένουν, όπως είπε « κάπου, και κανείς να μην γνωρίζει ποιος, γιατί και αν τις προχωράει».

Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη, έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση ελέγχου και διαλεύκανσης της υπόθεσης του κ. Αναστασιάδη», καθώς και για «αναπάντητα ερωτήματα εδώ και τρία χρόνια, που περιμένουν αξιόπιστες απαντήσεις». Ακόμα, τόνισε την ανάγκη να σταλεί το μήνυμα στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες, αλλά έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση από το ΣΔΟΕ.

Σχετικά με την υπόθεση του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΣΔΟΕ είναι λίγο πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου που διεξάγει, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθεί και η επιβολή προστίμων.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη.