ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανιτόπουλος:Να είμαστε προσεκτικοί με τις κομμ. παρεμβάσεις στα ΑΕΙ

Αρβανιτόπουλος:Να είμαστε προσεκτικοί με τις κομμ. παρεμβάσεις στα ΑΕΙ

«Δεν θα πρέπει να μετατρέψουμε τα πανεπιστήμιά μας σε αρένα διεκδικήσεων πάσης φύσεως» διεμήνυσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με αφορμή συζήτηση για το θέμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας στην σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντ. Γρέγου, ο οποίος είπε ότι «είδαμε συλλήψεις αλλά όχι να καταλογίζονται ευθύνες στις πρυτανικές αρχές» ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει και η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι πρυτανικές αρχές να επιδείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ωριμότητα γιατί αυτό το οποίο γίνεται είναι εις βάρος των φοιτητών. Να διαφυλάξουν τον χώρο για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν αυτό που πρέπει μέσα στα πανεπιστήμια: Να είναι φοιτητές». Όπως είπε επιπλέον ο υπουργός Παιδείας είμαστε σε κρίσιμη περίοδο και θα πρέπει να θωρακίσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες, όλοι πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό από την μεριά μας ούτως ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στους νέους μας από την κρίση που διερχόμαστε.

«Υπάρχουν πολλές μορφές αντίδρασης σεβαστές αλλά δεν θα πρέπει να καταλύονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες και δεν θα πρέπει να τραβάμε το Πανεπιστήμιο μακριά από τους στόχους του. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για τις οποιασδήποτε μορφής κομματικές παρεμβάσεις» υπογράμμισε. Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι οι αρχές του πανεπιστημίου έχουν την ευθύνη και της φύλαξης και της καθαριότητας κι αυτό πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, στην υγεία των διδασκόντων, των φοιτητών και των εργαζόμενων. Ειδικότερα ανέφερε, ότι τα όποια προβλήματα ανέκυψαν στο ΑΠΘ και με την πιο ενεργή παρέμβαση των πρυτανικών αρχών και του εισαγγελέα και της ίδιας της κοινότητας πρέπει να σταματήσουν.

«Δεν είναι εικόνα αυτή για το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Δεν μπορεί να ταλανίζεται από αυτό το πρόβλημα. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα κοινωνικό ζήτημα με τους εργολαβικούς υπάλληλους που έληξαν οι συμβάσεις τους, αλλά αυτό δεν λύνεται με το να διαλύσουμε το πανεπιστήμιο, ένα από τα καλύτερα της χώρας», κατέληξε.