ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Αν δεν εισπράξουμε το χαράτσι θα έρθουν νέα μέτρα

Στουρνάρας: Αν δεν εισπράξουμε το χαράτσι θα έρθουν νέα μέτρα

Στην αντεπίθεση κατά των δικαστικών και της απόφασης να μην εισπράττεται το χαράτσι από τη ΔΕΗ, περνά ο Γ. Στουρνάρας, απειλώντας μάλιστα με νέα μέτρα αν δεν εισπραχθεί το τέλος ακινήτων.

«Το χαράτσι για τα ακίνητα θα συνεχίσει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ διότι θίγεται το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.

«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο»σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας ο Real fm αναφερόμενος στο ζήτημα του τέλους ακινήτων.

«Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και απείλησε ανοιχτά πως αν δεν εισπράξει το κράτος το χαράτσι τότε θα επιβάλει νέα μέτρα.

«Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Έτσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα».