ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μόναχο την Κυριακή ο Α. Σαμαράς

Στο Μόναχο την Κυριακή ο Α. Σαμαράς

Στο Μόναχο θα μεταβεί την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Το ταξίδι του κ. Σαμαρά πραγματοποιείται σε μια προσπάθεια μεταστροφής του κλίματος υπέρ της χώρας μας, ενώ θα γίνει δεκτός με όλες τις ανώτατες τιμές που προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Το δείπνο εργασίας θα δοθεί στο Prinz -Carl - Palais και σε αυτό θα παρακαθίσουν συνολικά 10 προσκεκλημένοι.

Ήδη από την ανακοίνωση διαφαίνεται ότι ο Βαυαρός πρωθυπουργός επιθυμεί να κατεβάσει τους υψηλούς τόνους που υιοθέτησε τελευταία ο ίδιος και στελέχη του κόμματός του υποστηρίζοντας την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το τελευταίο διάστημα οι τόνοι έχουν πέσει και ο Χόρστ Ζεεχόφερ έχει υιοθετήσει τη γραμμή Μέρκελ υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας και της παραμονής της στην ευρωζώνη, έστω και αν χρειαστεί να διατεθούν περισσότερα χρήματα.

Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύσουν στο Μόναχο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Μετά το Μόναχο, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Όσλο όπου μαζί με την Αγκελα Μέρκελ, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες θα παραστεί στην τελετή παράδοσης του Νομπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.