ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O oρυκτός πλούτος της χώρας στην ατζέντα Παπούλια - Παπαγεωργίου

O oρυκτός πλούτος της χώρας στην ατζέντα Παπούλια - Παπαγεωργίου

Για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις και συνεργασίες της χώρας καθώς και τις προσπάθειες αξιοποίησης των ορυκτών πρώτων υλών και μεταλλευμάτων ενημέρωσε σήμερα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Έρχεται στην επιφάνεια, ότι ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Λέγαμε ότι η Ελλάδα είναι πλούσια σε μεταλλεύματα, αλλά δεν βλέπαμε μια στροφή προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα με τις ανάγκες, βλέπω ότι μερικά πράγματα ανεβαίνουν πάνω στην επιφάνεια και είναι πάρα πολύ σημαντικά», επεσήμανε ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον υφυπουργό και πρόσθεσε:

«Τώρα ακούω ότι και εσείς έχετε δρομολογήσει πράγματα πολύ σημαντικά».Για μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε αρκετά σημαντικά πράγματα στο κομμάτι ειδικά της ενέργειας και στον ορυκτό πλούτο, έκανε λόγο από την πλευρά του ο υφυπουργός.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε: «Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Προέδρου για τα ενεργειακά θέματα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο διεθνή χώρο και συζητήσαμε αρκετά και για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Μια πολύ γόνιμη και ωραία συζήτηση, γιατί ο Πρόεδρος γνωρίζει αρκετά πράγματα. Οπότε, ήταν πραγματικά μια πολύ δημιουργική συζήτηση».

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις για τα τιμολόγια της ΔΕΗ ο κ. Παπαγεωργίου επανέλαβε ότι θα καθοριστούν από το υπουργείο ύστερα από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επί των κοστολογικών δεδομένων που υπέβαλε χθες στην Αρχή η ΔΕΗ.

«Η Κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τον τελικό καταναλωτή. Όσον αφορά τις προτάσεις της ΔΕΗ, είναι με βάση τα κοστολογικά τους δεδομένα. Από κει και πέρα, η ΡΑΕ θα κρίνει ποιά είναι η πραγματική κατάσταση στην αγορά και θα προτείνει προς το Υπουργείο. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν μιλάμε για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό», δήλωσε ο υφυπουργός. Επανέλαβε επίσης ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες με διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.