ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Φαρσοκωμωδία» οι εξελίξεις στην επαναγορά ομολόγων

ΣΥΡΙΖΑ: «Φαρσοκωμωδία» οι εξελίξεις στην επαναγορά ομολόγων

Ως «φαρσοκωμωδία» που «έχει ως μόνο στόχο να διατηρήσει στη ζωή την κυβέρνηση που υλοποιεί το πλέον αδιέξοδο για την ελληνική κοινωνία πρόγραμμα δρακόντειων περικοπών και υπερφορολόγησης των αδυνάτων», χαρακτηρίζει τις εξελίξεις γύρω από την επαναγορά των ομολόγων, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Μηλιός, υποστηρίζοντας ότι δεν υλοποιήθηκαν οι στόχοι της.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι «η επαναγορά ομολόγων έληξε και η κυβέρνηση, αφενός δεν πέτυχε να μειώσει το χρέος όσο είχε υπολογίσει, αφετέρου, για να ικανοποιηθούν οι προσφορές, χρειάζεται η αύξηση του ποσού που θα έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για τις επαναγορές, κατά 1,29 δισ. ευρώ».

Ο κ. Μηλιός υποστήριξε ότι η επαναγορά ως τρόπος μείωσης του χρέους «είναι ήδη προβληματική καθώς δεν έχει ως ορίζοντα την αληθινή βιωσιμότητα του χρέους, αλλά ο τρόπος που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ήταν τέτοιος που ούτε τους ταπεινούς στόχους της δεν μπόρεσε να υλοποιήσει».

Σημείωσε δε ότι «παρ' όλα αυτά την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί «επιτυχημένη», με την πρόσθεση ορισμένων μέτρων για το 1 επιπλέον δισ. που χρειάζεται». Ο κ. Γ. Μηλιός υπογράμμισε ότι «όσο πιο σύντομα πέσει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία».