ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Να ζητήσει συγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική βία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάγκαλος: Να ζητήσει συγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική βία (ΒΙΝΤΕΟ)

Να ζητήσει συγγνώμη για την πολιτική βία που έχει ασκήσει κατά καιρούς κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Το πρώτο επεισόδιο πολιτικής βίας σημειώθηκε με τον τραυματισμό του Κωστή Χατζηδάκη, το δεύτερο, πολύ ελαφρύτερο, όταν ομάδα οπαδών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο δήμαρχος Σαρωνίδας Πέτρος Φιλίππου που χειροκροτούσε και ενθάρρυνε τους τραμπούκους επιτέθηκαν εναντίον μου σε κατάστημα στο οποίο παρέθετα γεύμα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μας ανάγκασαν να φύγουμε, κι όχι μόνο δεν έγινε δήλωση αποδοκιμασίας , αλλά ο συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο κ. Παπάς δήλωσε ότι ‘έφαγε ένα γιαούρτι ο Πάγκαλος σιγά το πολύ να μην κατέβει στις εκλογές γιατί δεν τον θέλει ο λαός’», δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο κ. Πάγκαλος αποκαλώντας παράλληλα τον κ. Φιλίππου φυγόδικο και ποινικό κατάδικο.

Ο πρώην υπουργός διερωτήθηκε αν «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει την συγνώμη να κάνει ανάλυση του παρελθόν που περιλαμβάνει τραμπουκισμούς και δηλώσεις όπως ‘θα φύγετε νύχτα.

«Δεν έχω την ανάγκη να απαντήσω και να σχολιάσω, επανέλαβε το γνωστό παραλήρημα, είναι ο τελευταίος που μπορεί να είναι τιμητής και έχει τεράστια ευθύνη για όσα συνέβησαν στη χώρα. Η Αριστερά έχει υποστεί τόσα χρόνια από τη βία της Δεξιάς», σχολίασε τις δηλώσεις Παγκάλου το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

Παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος Κερατέας κ. Ιατρού δήλωσε ότι έκανε αγωγή κατά του τέως υπουργού και τον χαρακτήρισε σεσημασμένο ψεύτη, αναφέροντας ότι τον έχει συμπεριλάβει ψευδώς στην ομάδα που του επιτέθηκε στα Καλύβια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σαρωνίδας κ. Φιλίππου αποκάλεσε ψεύτη τον κ. Πάγκαλο δηλώνοντας ότι ήταν απών την ημέρα των επεισοδίων εναντίον του.