ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΒΕΑ: Προβλέψεις για χιλιάδες νέα λουκέτα στο πρώτο τρίμηνο του 2013

ΕΒΕΑ: Προβλέψεις για χιλιάδες νέα λουκέτα στο πρώτο τρίμηνο του 2013

Επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά με 36.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις προέβλεψε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε εκδήλωση.

Όπως υποστήριξε οι επιχειρήσεις θα προσπαθήσουν να πουλήσουν τα αποθέματά τους κατά την περίοδο των γιορτών και όσες δεν αντέξουν θα κλείσουν στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο κ. Κ. Μίχαλος ανέφερε ακόμη ότι το πρόβλημα της ρευστότητας δεν θα λυθεί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά χρειάζεται ριζική λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους η οποία κατά τον ίδιο δεν θα υπάρξει πριν τις γερμανικές εκλογές και επιστροφή των καταθέσεων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ άσκησε επίσης κριτική για καθυστερήσεις στην πάταξη του παραεμπορίου και τη μείωση της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Στις προθέσεις των επιμελητηρίων προκειμένου να αντικατασταθούν τα έσοδα που αναμένεται να χαθούν από την κατάργηση της υποχρεωτικής εισφοράς το 2015 είναι η παροχή υπηρεσιών αδειοδότησης έναντι τιμήματος που θα είναι ενιαίο για όλα τα επιμελητήρια.

Ρoή Ειδήσεων