ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό τσιμπούσι με κεμπάπ από Μαρκόπουλο και Ζώη

Πολιτικό τσιμπούσι με κεμπάπ  από Μαρκόπουλο και Ζώη

Αφού έφυγαν από το κόμμα Καμμένου οργανώνονται για τις επόμενες κινήσεις τους έως ότου γυρίσουν στο «μαντρί» ενεργοποιώντας ακόμα και διαγραμμένους από τη Ν.Δ.

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Σε λαϊκό αφήγημα τείνει να εξελιχθεί η κρυφή και φανερή δραστηριότητα των στελεχών που απεχώρησαν από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» αμφισβητώντας τον πρόεδρο κ. Πάνο Καμμένο.

Ο λόγος για τους κ.κ. Κώστα Μαρκόπουλο και Χρήστο Ζώη, οι οποίοι κάνουν κοινές πολιτικές εμφανίσεις για έναν ανεξήγητο -ακόμα- λόγο. Μετά το μυστικό «μεζεδό-δειπνο» στο «Γκούγκου» με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, έκαναν μία ακόμα κίνηση με… πολιτικό νόημα.

Όσο έπρεπε να κρατήσουν τα προσχήματα προτιμούσαν τα νηστίσιμα ενώ τώρα τσάκισαν τα αρτίσιμα. Κανόνισαν ραντεβού για κεμπάπ στου «Θανάση», στο Μοναστηράκι. Στο κάλεσμα των κυρίων Μαρκόπουλου και Ζώη ανταποκρίθηκαν οι κ.κ. Γ. Μανώλης, Γ. Κουράκος, Μ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, όλοι αποχωρήσαντες από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Έκπληξη αποτέλεσε ωστόσο η παρουσία του διαγραφέντος από τη «Νέα Δημοκρατία» κ. Ν. Σταυρογιάννη ενώ αναμενόμενη θεωρείται η απουσία των κυρίων Θ. Σολδάτου και Γ. Κασαπίδη, οι οποίοι είχαν επίσης προσκληθεί.

Απέναντι από τον «Μπαϊρακτάρη»

Και αυτή η κίνηση είχε σημειολογικό νόημα. Όπως την προηγούμενη φορά κάποιοι ήθελαν να συνδέσουν το ντεκόρ του μεζεδοπωλείου με το σκηνικό του παντοπωλείου στην ταινία «Της Κακομοίρας», τώρα πήγαν απέναντι από τον «Μπαϊρακτάρη» όπου ο κ. Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο εναντίον των «νταβατζήδων» και μίλησε για επανίδρυση του κράτους.

Όπως και να γίνει το θέμα συζητήθηκε πολύ από χθες το βράδυ και σήμερα, βουλευτές της ΝΔ εκτιμούσαν ότι δεν αποκλείεται να γίνει είτε μια κίνηση προς την πλευρά του ΛΑΟΣ και του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, είτε με τη συγκρότηση κίνησης που υποτίθεται πως θα εκφράζει τάση της φιλελεύθερης Δεξιάς. Αμέσως μετά θα ενταχθούν στη Ν.Δ. όταν ο κ. Σαμαράς ζητήσει την ανασύνταξη της παράταξης.

Το θέμα είναι ότι όσοι έφυγαν από το κόμμα Καμμένου ψάχνονται και φημολογείται πως μεταξύ κεμπάπ και άλλων συνοδευτικών αναζήτησαν τρόπους παρουσίας κατ’ αρχήν στην τηλεόραση και τις εφημερίδες.