ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Το 2013 θα έχουμε μια νέα πρόταση για το Σύνταγμα

Μεϊμαράκης: Το 2013 θα έχουμε μια νέα πρόταση για το Σύνταγμα

Για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απηύθυνε το δικό του ακόλουθο μήνυμα:

«Εν όψει των εορτών θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, υγεία και ευτυχία, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες ώρες που περνάμε, ώστε όλοι μαζί να αλλάξουμε τη μοίρα και την ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ιστορικά ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα. Πιστεύω ότι ήδη τα πρώτα απτά δείγματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Βεβαίως έχουμε δρόμο μπροστά μας. Βεβαίως πρέπει να κάνουμε παρά πολλά ακόμα, αλλά πιστεύω ότι το 2013 μπορεί και πρέπει να είναι μια χρονιά που η Ελλάδα θα ξαναβρεί την αξιοπρέπειά της, θα ξανασταθεί στα πόδια της και θα αλλάξει τη μοίρα και την ιστορία όλων των ευρωπαϊκών χωρών, συμβάλλοντας έτσι στην απόλυτη ανάγκη, την οποία έχει σήμερα ο πολίτης της Ευρώπης, να μπορέσει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του.

Και επειδή το 2013 θα είναι και έτος στο οποίο θα μπορούν να συζητηθούν πάρα πολλά άλλα ζητήματα, κυρίως ζητήματα θεσμικά, οργάνωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας μας, οργάνωσης της λειτουργίας της γραφειοκρατίας, είναι η ώρα με τόλμη να προχωρήσουμε σε ανατροπές που έχει ανάγκη ο τόπος. Μπορούμε να συνεννοηθούμε όλες οι πτέρυγες της Βουλής με όλους τους Έλληνες πολίτες.

Και γι’ αυτό, το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα αναλάβει πρωτοβουλία σε ένα δημόσιο διάλογο, να ακουστούν απόψεις, να γίνουν διαβουλεύσεις, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και μια νέα πρόταση για το Σύνταγμα του τόπου και για το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούμε να κινηθούμε, και η οικονομία μας να οδηγηθεί σε ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών αλλά και των Ευρωπαίων. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και δύναμη».