ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Η κοινωνία απαιτεί την απόδοση ευθυνών

ΔΗΜΑΡ: Η κοινωνία απαιτεί την απόδοση ευθυνών

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τη «λίστα Λαγκάρντ» και τον καταλογισμό ευθυνών για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η πολιτική πρωτοβουλία της Βουλής, για τη διερεύνηση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών, οι οποίες προκύπτουν, από σαφείς ενδείξεις, όπως αποτυπώνονται στο φάκελο που διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο, πρέπει να στοχεύει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στον καταλογισμό ευθυνών για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση προστίθεται,ακόμη, ότι η ΔΗΜΑΡ ανέδειξε πρώτη τη σημασία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ και με δηλώσεις του προέδρου της, Φώτη Κουβέλη, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ενώ συμπληρώνεται ότι το κόμμα θα πρωτοστατήσει στην πλήρη αξιοποίηση, τόσο αυτής της λίστας, όσο και όλων των άλλων, που υπάρχουν για τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ώστε να αποκατασταθεί το δημόσιο συμφέρον.

«Η κοινωνία,που δοκιμάζεται απαιτεί και τη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απόδοση ευθυνών, αλλά και την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής», καταλήγει η ανακοίνωση.