ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Πολιτικές ευθύνες και στον Στουρνάρα για τη λίστα Λαγκάρντ

Σκουρλέτης: Πολιτικές ευθύνες και στον Στουρνάρα για τη λίστα Λαγκάρντ

«Η επιλογή να καεί ο ήδη καμένος Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι μια επιλογή εκτόνωσης» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Σχολιάζοντας την κατάθεση πρότασης των τριών κυβερνητικών εταίρων για σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει στο κάδρο των ευθυνών και τους κυρίους Βενιζέλο-Παπανδρέου, ενώ τόνισε ότι πολιτικές ευθύνες έχει και ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Το απόγευμα συνεδριάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαμορφώσει την τελική του πρόταση για την λίστα Λαγκάρντ και τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, την οποία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταφέρει την κόντρα με το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή θέτοντας ανοιχτά θέμα ευθυνών για τον Ευ. Βενιζέλο.

Παρά το γεγονός ότι το κείμενο της παραπομπής Παπακωνσταντίνου δεν περιέχει καμία αναφορά στο όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκμεταλλευτεί την κόντρα της Ιπποκράτους με τον κ. Διώτη και να προκαλέσει τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή.

Η εμπλοκή του κ. Στουρνάρα θα δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα στην κυβέρνηση και θα θέσει τον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εταίρους προ των ευθυνών τους.