ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Παπανδρέου φοβάται τη λίστα Λαγκάρντ;

Γιατί ο Παπανδρέου φοβάται τη λίστα Λαγκάρντ;

Ανήσυχος είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για τις εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να μην ασχολείται με τίποτα που να έχει σχέση με την Ελλάδα, ωστόσο η υπόθεση της περιβόητης λίστας έχει προκαλέσει προβληματισμό στον πρώην πρωθυπουργό που ζητά να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο ίδιος έχει δηλώσει «όλα στο φως», ωστόσο εκφράζει φόβους πως η «μπάλα» μπορεί να πάρει και εκείνον, καθώς αυτός ήταν που επέλεξε τον κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργό Οικονομικών.

Η διερεύνηση ευθυνών σε βάρος του θα πλήξει το κύρος του σαν καθηγητής του Χάρβαρντ, ενώ η εμπλοκή του ονόματος της μητέρας του Μαργαρίτας στην λίστα Λαγκάρντ, θα στιγματίσει και πάλι το όνομα Παπανδρέου.

Γι’ αυτό και ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να ήταν θετικός να συνυπογράψει την πρόταση για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τις 6 μέρες, ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε μια ανάσα την περασμένη Δευτέρα από το να συνυπογράψει την πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην τσάρου της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου διερεύνησε μέσω κορυφαίου κοινοβουλευτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το αν θα υπογράψουν την κοινή πρόταση των τριών κυβερνητικών εταίρων όσοι κατέχουν ή κατείχαν κορυφαία πολιτικά αξιώματα, δηλαδή ο σημερινός πρωθυπουργός, πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και πρώην πρόεδροι της Βουλής.

Το θέμα είναι αν η κίνηση του κ. Παπανδρέου να αποστασιοποιηθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι προσχηματική ή αν θέλει να στείλει πολιτικό μήνυμα ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων