ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Αβραμόπουλος: Κάθαρση και τιμωρία για τα μεγάλα σκάνδαλα

Δ. Αβραμόπουλος: Κάθαρση και τιμωρία για τα μεγάλα σκάνδαλα

Την ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια οικονομική βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης γα συνενοχή στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να καταθέσει και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και φυσικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτηρίζει «θεμέλιο λίθο» για την αποκατάσταση ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς «την ανάγκη κάθαρσης και τιμωρίας για τα μεγάλα σκάνδαλα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών στην εφημερίδα Real News, ερωτώμενος για το αν θα πρέπει να περάσει από το Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντά πως η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και πως πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες σε επίπεδο Δικαιοσύνης αλλά και Βουλής.

Σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου για τους χειρισμούς τους στη λίστα, ο Δ. Αβραμόπουλος επισημαίνει πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή και ερωτώμενος για το αν ο Γ. Παπανδρέου οφείλει να καταθέσει στην προκαταρκτική επιτροπή απαντά πως η επιτροπή θα κρίνει ποιους θα καλέσει.

Αναφορικά με την πιθανή ύπαρξη άλλων λιστών αν αυτές διερευνήθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως όλα θα βγουν στο φως τονίζοντας πως είναι ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια.

Διαβάστε ακόμη:

Προβόπουλος, Αντρίκος Παπανδρέου κι ο συνδετικός κρίκος της "Lazard"

«Όσοι ενεπλάκησαν θα υποστούν ευθύνες από τον πολιτικό χώρο τους»

«Πρόκειται για αλλοίωση που δεν είχα κανένα κίνητρο να κάνω»