ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. για μείωση βουλευτών

Σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. για μείωση βουλευτών

Σε δήλωση προχώρησε ο αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κώστας Γιοβανόπουλος, για την δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιεί το κόμμα του στην πρόταση που σκοπεύει να καταθέσει για μείωση του αριθμού των βουλευτών κατά 100 άτομα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσε:

«Με παραταξιακή περηφάνια αισθάνομαι έτοιμος να εισάγω στη δημόσια διαβούλευση την πρόταση για ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ από τριακόσιους (300) σε διακόσιους (200). Πρόκειται για ένα επιστημονικό έργο πολλαπλών ειδικοτήτων που μήνες τώρα προσπαθούμε να χτίσουμε και να παρουσιάσουμε ως μια άρτια δημοκρατική πρόταση που επίκαιρα καθρεφτίζει τις συνταγματικές επιταγές των καιρών. Ευχαριστώ δημόσια τον Πάνο Καμμένο που μου έθρεψε την πρωτοβουλία κινήσεων, σε αντίστιξη πάντα με όσα προεκλογικά δεσμευτήκαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ευχαριστώ επίσης τον δρ. Πρωτοψάλτη Αντώνη που ανέλαβε τον μαθηματικό-υπολογιστικό κυρίως μόχθο αλλά και όλους τους σεμνούς φίλους που βοήθησαν αφανώς. Στην κρίση σας λοιπόν. www.kgiovanopoulos.gr Παρακαλώ ψηφίστε, διαφωνήστε αν χρειαστεί, προτείνετε όπου κρίνετε, πάντως ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ σε αυτό το υπέροχο εργαλείο του Διαδικτύου που κάνει τη δημοκρατία μας αμεσότερη. Ξεκαθαρίζω εδώ τέσσερα σημεία:

1. Η κατάρτιση της πρότασης «από 300 σε 200» αποτελεί προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος βουλευτή.

2. Στόχος είναι να βελτιωθεί αφενός του κοινοβουλευτικό έργο κι αφετέρου να θεαθεί ο θεσμός με τα μάτια του σημερινού πολίτη.

3. Για έναν μήνα περίπου η πρόταση θα βρίσκεται σε ανοικτή κρίση τόσο στην παρούσα προσωπική μου ιστοσελίδα (όπως και σε εκείνη του Facebook μου), αλλά και όπου αλλού επιλέξει το Κίνημα.

4. Η τελικώς διαμορφωμένη πρόταση θα αποτελεί εισήγηση προς το Συνέδριό μας για λήψη των αποφάσεων.

Υ.Γ.: Το διασκεδαστικότερο είναι ότι ο προτείνων, με το παρόν σχέδιο και τα νυν εκλογικά αποτελέσματα, μένω εκτός Βουλής. Όπως λέμε, θα χάσει η Βενετιά βελόνι... Στην ευχή του, ας δούμε και το κοινό καλό κάποτε!».