ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η εταιρεία που αγόρασε τις μαρίνες έχει μέτοχο τον Τουρκικό Στρατό!»

«Η εταιρεία που αγόρασε τις μαρίνες έχει μέτοχο τον Τουρκικό Στρατό!»

Σε μία αποκάλυψη – σοκ προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε σχέση και με την νέα επένδυση Τούρκων και πάλι σε ελληνικές μαρίνες, όπου όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων, η εταιρεία που απέκτησε τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας έχει στο χαρτοφυλάκιο της τον Τουρκικό Στρατό!

Συγκεκριμένα, ο κ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη παραδίδει μία - μία τις μαρίνες της Ελλάδας στα χέρια των Τούρκων. Μετά τη μαρίνα της Μυτιλήνης και μετά τη μαρίνα του Φλοίσβου μόλις πριν από λίγες μέρες, σήμερα έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα κατάφερε να βάλει στο χέρι και τις μαρίνες της Ζέας, της Κέρκυρας και της Λευκάδας.

Η εξαγορά έγινε από τον τουρκικό όμιλο Dogus με τη θυγατρική D-Marin, στο 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρίας MedMarinas. Και μια «μικρή» λεπτομέρεια: η D-Marin είναι η εταιρία στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει το Μετοχικό Ταμείο του στρατού της Τουρκίας!

Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα σε web τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, μου είχε πει χωρίς περιστροφές ότι το κόμμα του δεν έχει καμία αντίρρηση οι Τούρκοι να πάρουν στα χέρια τους την όποια μαρίνα θέλουν. Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε ότι είμαστε κοντά στο να μας τοποθετήσουν και Τούρκο Υπουργό Θαλασσίου Τουρισμού;».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική «απόβαση» σε όλες τις ελληνικές μαρίνες με 20 εκατ. ευρώ!

«Οι Ελληνες θα πουλήσουν ακόμα και την θάλασσα»