ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ

Τη δημοσκοπική στασιμότητα που καταγράφει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως και ο ίδιος αισθάνεται μια τάση στασιμότητας της δυναμικής.

«Δεν αρνούμαι ότι έχει καταγραφεί μια τάση στασιμότητας για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Το αισθάνομαι και εγώ, δήλωσε στο Real fm ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εμποδίσει την κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα και θα πάμε σε ανατροπή της πολιτικής, διαψεύστηκε.

«Δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι αυτονόητο να υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε λίγο πρώτο κόμμα θα είναι η ανεργία, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι θα διαψευστούν και οι προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο Μνημόνιο υποστήριξε πως η πορεία είναι αδιέξοδη.

Ερωτηθείς για την συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε και για το αν του θέσει το θέμα της τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας και αν ισχύουν οι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «οι δεσμεύσεις αφορούν Σαμαρά, Βενιζέλο. Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα στον κ. Σόιμπλε και θα τον ρωτήσω: Η Γερμανία είναι κράτος μπαταχτσήδων που τη δεκαετία του '50 κέρδισαν διαγραφή χρέους και ρήτρα ανάπτυξης;

Στην ερώτηση αν καταδικάζει τις καταλήψεις δημοσίων χώρων, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητη την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο υποστήριξε πως υπάρχει προσπάθεια τεχνίτης έντασης.

«Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση» σημείωσε.