ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα με τελειώσουν – Δεν γίνομαι η Ιφιγένεια κανενός»

«Δεν θα με τελειώσουν – Δεν γίνομαι η Ιφιγένεια κανενός»

Αποφασισμένος φαίνεται ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας...

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό star υποστήριξε: «Βιάστηκαν να με τελειώσουν, εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Με μια οργισμένη και συναισθηματική ομιλία στη Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας είναι αποφασισμένος να απαντήσει λέξη προς λέξη σε όσα του καταλογίζονται για τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παραμείνει αδρανής θεατής.

«Μήπως βιάστηκαν να κατασκευάσουν έναν ένοχο, μήπως βιάστηκαν να με στείλουν στον Κορυδαλλό; Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός» λέει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του θα ισχυριστεί πώς εφόσον οι καταθέσεις των συγγενών του καλύπτονται πλήρως από τα εισοδήματά τους δεν είχε κανένα κίνητρο να απαλείψει τα ονόματά τους από τη λίστα. Επίσης θα θυμίσει σε όσους τον κατηγορούν πώς δεν έκανε τίποτα για να πιάσει τους φοροφυγάδες πως ήταν εκείνος που δημιούργησε το θεσμό των οικονομικών εισαγγελέων και αυστηροποίησε το νομικό πλαίσιο ώστε να συλληφθούν δεκάδες επώνυμοι για φορολογικά αδικήματα και χρέη.

Την ίδια ώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς περιμένουν τις εξηγήσεις Καπελέρη και Διώτη για να ρίξουν φως στο μυστήριο με τα στικάκια που κυκλοφορούν και τα ίχνη του παραχαράκτη.

Στο τέλος θα μας πει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι είναι η αθώα περιστερά...