ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Διώτης: Δεν έχω πει ψέματα

Ι. Διώτης: Δεν έχω πει ψέματα

Τα... χαρτιά του πρόκειται να ανοίξει αύριο το πρωί στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο οποίος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου σχετικά με τους χειρισμούς του στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η υπερασπιστική γραμμή του πρώην εισαγγελέα θα στηριχθεί στη δήλωσή του ότι «δεν έχω πει ψέματα», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης ώστε να διαπιστωθεί αν και με ποιον τρόπο μπορούσε κάποιος να παρέμβει στο επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο, όσο ο ίδιος το είχε στα χέρια του.

Όπως είναι γνωστό, το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς φέρει «ημερομηνία γέννησης» την 8η Ιουλίου του 2011, περίοδος δηλαδή που συμπίπτει χρονικά με τη θητεία του κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ που φέρει και το βάρος της απόδειξης των όσων ισχυρίζεται, καλείται να απαντήσει σε δύο κρίσιμα ερωτήματα:

-αν τελικά αντέγραψε το στικάκι που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με δεδομένο ότι ο ίδιος έχει πει ότι δεν κράτησε αντίγραφο

-πότε το παρέδωσε στο διάδοχο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο ίδιος είχε προσδιορίσει χρονικά την παράδοση του στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 2011.

Τις δικές του συμπληρωματικές εξηγήσεις θα δώσει αύριο και ο έτερος πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης, βασική θέση του οποίου είναι ότι ουδέποτε παρέλαβε στα χέρια του ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, παρά μόνο τα δέκα ονόματα μεγαλοκαταθετών που του παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ελέγξει το φορολογικό τους προφίλ.