ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Μνημονιακό πλυντήριο η Βουλή

Νικολόπουλος: Μνημονιακό πλυντήριο η Βουλή

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

«Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με ένα υπουργικό συμβούλιο που μαζεύει δια περιφοράς υπογραφές και μία κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», υποστήριξε ο κ. Νικολόπουλος στρέφοντας τα πυρά του και κατά του υπουργού Οικονομικών.

«Ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε 6 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις επαναφέρει ως νομοσχέδιο, αφενός γιατί κάποιες από αυτές είχαν λήξει και αφετέρου, γιατί οι δανειστές ζήτησαν την ψήφισή τους με τη μορφή νομοσχεδίου και μάλιστα, άμεσα! Με άλλα λόγια, οι δανειστές απαιτούν από τη κυβέρνηση, να περάσουν από την Βουλή οι συγκεκριμένες διατάξεις που εισάγονται μέσω των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, προφανώς για να υπάρχει μία επίφαση δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Έτσι όμως, δυστυχώς η Βουλή δεν είναι πλέον το κυρίαρχο όργανο έκφρασης του λαού και των εκπροσώπων του, αλλά ένα… μνημονιακό πλυντήριο, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν», ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του «ως προς την ουσία του νομοσχεδίου, τις ρυθμίσεις δηλαδή που εισάγονται μέσω αυτού. Εκφράζω, επίσης, την ρητή διαφωνία μου αλλά και την έντονη απογοήτευσή μου για τον συνεχή ευτελισμό της Βουλής με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που βαφτίζονται νομοσχέδια, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών της χώρας», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτλής.