Τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες επί των προτάσεων η θέση του ΠΑΣΟΚ

Τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες επί των προτάσεων η θέση του ΠΑΣΟΚ

Πρόταση να διεξαχθούν τρεις ξεχωριστές διαδοχικές ψηφοφορίες επί των τριών προτάσεων των κομμάτων συζητά να καταθέσει αύριο στην Ολομέλεια το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, πρώτα θα γίνει η ψηφοφορία επί της πρότασης της συγκυβέρνησης, με μία κάλπη, καθώς ζητείται η άσκηση δίωξης μόνο κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Στη συνέχεια και αφού όλοι οι βουλευτές θα έχουν ψηφίσει την πρώτη πρόταση, θα τεθεί προς ψηφοφορία η δεύτερη πρόταση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτήν θα στηθούν δύο κάλπες, καθώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά την άσκηση δίωξης τόσο κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η ψηφοφορία θα ακολουθήσει η τρίτη ψηφοφορία επί της κοινής πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.

Σε αυτήν θα στηθούν τέσσερις κάλπες καθώς τα δύο κόμματα ζητούν επί πλέον την άσκηση δίωξης και των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου. Να σημειωθεί ότι αν η πλειοψηφία αποφασίσει να υπερισχύσει αυτή η πρόταση δεν μπορεί να επιβληθεί στους βουλευτές να συμμετάσχουν σε όλες τις ψηφοφορίες.