Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το έγκλημα είναι καταγεγραμμένο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το έγκλημα είναι καταγεγραμμένο

«Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αναδεικνύει τη διγλωσσία, την υποκρισία εκείνων που είχαν στα χέρια τους το τιμόνι της χώρας στην πιο κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο» ανέφερε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι τα εγκαλούμενα πρόσωπα, την ίδια ώρα που ζητούσαν την ψήφο των βουλευτών για αδυσώπητα φορολογικά μέτρα, κρατούσαν στην ιδιωτική τους κατοχή το CD, το διατηρούσαν άτυπα χωρίς να ομολογούν την ύπαρξή του, χωρίς να το πρωτοκολλούν, αποκρύπτοντας το επιμελώς από το κοινοβούλιο και από τους βουλευτές που ρωτούσαν και εισέπραξαν ψευδείς απαντήσεις. «Απέκρυψαν από το κράτος, το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό ότι υπήρχε στην κατοχή τους αυτό το αρχείο για την εισροή χρημάτων και κονδυλίων. Το κράτος ζημιώθηκε και το δημόσιο συμφέρον υπονομεύθηκε.

Το έγκλημα είναι καταγεγραμμένο και στοιχειοθετημένο» είπε η βουλευτής. «Γιατί δεν θέλετε να απαντηθούν και να ερευνηθούν όλα τα ζητήματα με τη συμπεριφορά των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου;» ερώτησε η κ. Κωνσταντόπουλου και προειδοποίησε πως όσοι δεν ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής και των δύο σε προανακριτική επιτροπή εντάσσουν τους εαυτούς τους σε μια άλλη λίστα, τη λίστα όσων συγκάλυψαν εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού.