ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα Δημόσια ΜΜΕ δεν είναι ιδιοκτησία της Κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Τα Δημόσια ΜΜΕ δεν είναι ιδιοκτησία της Κυβέρνησης

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «τα Δημόσια Μέσα δεν είναι ιδιοκτησία της Κυβέρνησης».

Η Κουμουνδούρου τάσσεται κατά του Ενιαίου Μισθολογίου στα Δημόσια Μέσα, επισημαίνοντας πως καταργεί οριστικά τις ΣΣΕ , περικόπτει μισθούς και επιδόματα και εισάγει διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου του Δημοσίου υπηρετώντας τις μνημονιακές απαιτήσεις για «περικοπές στο Δημόσιο».

«Η κυβέρνηση, βαφτίζοντας το κρέας –ψάρι και πουλώντας εκδούλευση ότι εξαιρεί τους δημοσιογράφους των Δημοσίων Μέσων από το μισθολόγιο της φτώχειας των Δημοσίων Υπαλλήλων, επιχειρεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να εφαρμόσει πολιτικές λιτότητας ,όταν ήδη οι μισθοί έχουν υποστεί μειώσεις πάνω από 30%», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευσης ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση «επικαλείται την ανάγκη «εξορθολογισμού» και της «εξοικονόμησης» χρημάτων, ενώ την ίδια ώρα υπογράφει «χρυσοφόρα συμβόλαια» με την μορφή ΠΕΘ (Προσωπικού Ειδικών Θέσεων) με μοναδικό κριτήριο τη σχέση τους με την τρικομματική κυβέρνηση. Σπαταλά το ανταποδοτικό τέλος του πολίτη δίνοντας χιλιάδες ευρώ για τα ΠΕΘ (4.000 μικτά), ενώ ορίζει ως βασικό μισθό τα 876 ευρώ (μικτά) για τον εργαζόμενο . Χιλιάδες ευρώ, για ειδικούς συμβούλους, για δημοσιογράφους που προσελήφθησαν για μία εβδομαδιαία εκπομπή ακόμη και για αργόμισθους».

Όπως σημειώνει «σπαταλούν δημόσιο χρήμα και βολεύουν ημετέρους όταν δείχνουν – δια της παρατεταμένης σιωπής -το δρόμο της ανεργίας στους συμβασιούχους δημοσιογράφους, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν αρχές Φλεβάρη και βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο επί σειρά ετών.

Ζητούν περικοπές από την πλειοψηφία των εργαζομένων στα δημόσια Μέσα, όταν παραχωρούν την παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προϊόντος –και δη ενημερωτικού- σε Ανώνυμες εταιρείες, που προσλαμβάνουν ως ενοικιαζόμενους δημοσιογράφους με μισθούς πείνας και ανασφάλιστους.

Φθάνει πια ο εμπαιγμός… Τα Δημόσια Μέσα δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.