ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποτελεί έκπληξη η έκθεση του ΔΝΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποτελεί έκπληξη η έκθεση του ΔΝΤ

Για παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της χώρας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ...

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ωραιοποίηση της κατάστασης που θέλησε να κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή δηλαδή της δήθεν ανάκαμψης και των δήθεν τελευταίων μέτρων, πέφτει στο κενό», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη νεότερη έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Οπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «δεν αποτελεί έκπληξη η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία περιγράφονται, από τη μία οι φόβοι τους για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα απαλλάξει τη χώρα από την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας, και από την άλλη νέα σκληρά μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονες απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα ότι η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων είναι άδικη, καταστροφική και αναποτελεσματική», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πάντως πως «όσες παρεμβάσεις και να γίνουν στα εσωτερικά της χώρας, με διάφορες υποδείξεις, το σίγουρο είναι ότι η κοινωνία δεν χειραγωγείται και θα αγωνιστεί με αξιοπρέπεια για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».