ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Η Ελλάδα έχει αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης

Βορίδης: Η Ελλάδα έχει αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης

«Δεν θα υπάρξουν άλλες υποχωρήσεις και εκπτώσεις στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Η Ελλάδα έχει αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και περισσότερο στην Αριστερά, να δημιουργήσει ξανά κλίμα αστάθειας της χώρας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στο πλαίσιό της επίσκεψής του νησί προκειμένου να παρευρεθεί στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Σάμου.

Για το θέμα των επενδύσεων στο νησί που «μπλοκάρονται» από τη γραφειοκρατία, τόνισε ότι αυτές θα έπρεπε να είχαν ξεπεραστεί από χθες. Μάλιστα, αναφερόμενος στην επένδυση στο Μερτζίκι, επεσήμανε ότι τη θεωρεί πολύ σημαντική και υπογράμμισε ότι είναι το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσει η τοπική κοινωνία και να υπάρξει πίεση προς το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι απαραίτητη για να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, δήλωσε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Ο κ. Βορίδης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου και τους πολιτευτές της Ν.Δ. στο νησί, επισκέφτηκε το πρωί τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη.

Σε αυτές τις συναντήσεις είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα έργα που εκτελούνται στο νομό αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου. «Ενημερώθηκα για τα αποτελέσματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου τα οποία είναι εξαιρετικά. Υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα μετά από συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν αποδώσει με την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που αφορούν τη διακίνηση παράνομων μεταναστών και ναρκωτικών. Διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα της Αστυνομίας.

Υπάρχει πλέον διαφορετική κατεύθυνση και φιλοσοφία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που επιτρέπει στους αστυνομικούς να δείξουν τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση, την κατάρτιση και τις δυνατότητες τους να αντιμετωπίσουν το έγκλημα αλλά και τις καταστάσεις ανομίας που συγκεκριμένες ομάδες και πυρήνες θέλουν να δημιουργήσουν. Αρχίζει πλέον να εμπεδώνεται το κλίμα ασφάλειας στον πολίτη» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.