Αυτοί είναι οι βουλευτές που θα «ανακρίνουν» τον Παπακωνσταντίνου

Αυτοί είναι οι βουλευτές που θα «ανακρίνουν» τον Παπακωνσταντίνου

Από 13 βουλευτές θα απαρτίζεται η προανακριτική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει την ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της αλλοίωσης της «λίστας Λαγκάρντ», σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η επιτροπή θα κληθεί να εκλέξει προεδρείο και να οργανώσει την διαδικασία των εργασιών της (μέρες, ώρες κλπ). Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ως μέλη θα υποδειχθούν από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από την ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Η Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στις 25 Φεβρουαρίου.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο Χρ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι ο ίδιος θα διευθύνει την διαδικασία και θα εκτελεί τις αποφάσεις της Επιτροπής, εάν δε στην πορεία των εργασιών της προκύψει οτιδήποτε θα εξετάζεται.

Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν θα εκδίδονται πρακτικά, καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Ερωτηθείς αν είναι επαρκής ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου της Επιτροπής, ο κ. Μαρκογιαννάκης αφού υπενθύμισε ότι για την υπόθεση Βατοπεδίου χρειάστηκαν 27 μέρες, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να φτάσει σε πόρισμα η Επιτροπή αν δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ.