ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η σύγκρουση Δένδια – ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα η σύγκρουση Δένδια – ΣΥΡΙΖΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η «κόντρα» του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκο Δένδια, στον απόηχο του χτυπήματος στο Mall και της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ.

Σήμερα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Μπαλάφας, αποκάλεσε τον κ. Δένδια «φιλοχουντικό».

«Ήταν στην ΕΠΕΝ ο άνθρωπος, το κόμμα του Γ. Παπαδόπουλου και δεν το έχει αρνηθεί ποτέ», υποστήριξε ο κ. Μπαλάφας.

Αφορμή για τη νέα επίθεση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης αποτέλεσε δήλωση του κ. Δένδια, ότι το «μεγάλο στοίχημα είναι να καθαρίσουμε τα προβλήματα του '74».

«Τι θέλει να καθαρίσει ο φιλοχουντικός τότε, κ. Δένδιας;» διερωτήθηκε ο κ. Μπαλάφας.

Ο κ. Δένδιας απάντησε μέσω του Twitter:

«Δεύτερος ανόητος γκεμπελίσκος εμφανίστηκε σήμερα που αντιγράφει τις τακτικές των Ναζί. Να δούμε πόσους τέτοιους έχει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ...», έγραψε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

Νωρίτερα ο κ. Παπαδημούλης είχε γράψει στο Twitter: «Όλα τα ακραία και επικίνδυνα που λέει και κάνει τελευταία ο κ. Δένδιας, μου θύμησαν ότι προέρχεται από το δεξιότερο της ΕΠΕΝ, εθνικιστικό ΕΝΕΚ».

«Η πολιτική μου διαδρομή είναι απολύτως διάφανη. Εντάχθηκα στη ΝΔ το 1978 και ουδέποτε ανήκα σε άλλο κόμμα», απάντησε ο υπουργός εκφράζοντας τη λύπη του για όσα υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης τον οποίο κατηγόρησε ως συκοφάντη.

«Δέχομαι τις εξηγήσεις του κ Δενδια για το πολιτικό του παρελθόν, οι τωρινές δηλώσεις και ενέργειες του όμως, τον τοποθετούν στην "άκρα δεξιά"», επανήλθε ο κ. Παπαδημούλης.

«Δυστυχώς ο κ. Παπαδημούλης, ενώ παραδέχεται το λάθος του δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσει συγνώμη», σχολίασε με τη σειρά του ο κ. Δένδιας.