ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίταξη των απεργών του Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση

Επίταξη των απεργών του Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σας είχε ενημερώσει το newsbomb.gr από νωρίς ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τελικά τη στρατηγική της ρήξης και της σύγκρουσης με τους απεργούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε επίταξη των απεργών του Μετρό για να «σταματήσει η ταλαιπωρία του κοινού».

«Αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα και να δημιουργείται σόβαρο πρόβλημα στην οικονομική ζωή της χώρας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί. Δεν μπορούμε να πράξουμε κάτι άλλο. Προχωράμε σε επίταξη», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι ακολούθησαν το μέτρο της τυφλής σύγκρουσης, ενώ τόνισε ότι στον διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.

«Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς»

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Αυτή είναι η απάντηση των εργαζομένων του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης.

Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

Διαβάστε επίσης:

Σε σύγκρουση με τους απεργούς πηγαίνει ο Σαμαράς

Όγδοη μέρα χωρίς μετρό - Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι

ΔΗΜΑΡ: Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή

ΚΚΕ: Πράξη ωμού αυταρχισμού η επίταξη

ΕΚΤΑΚΤΟ: 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Τώρα: Χειρόφρενο τραβούν και τα τρόλεϊ