ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Καστανίδη-Κακλαμάνη για τους "Πυρήνες"

Κόντρα Καστανίδη-Κακλαμάνη για τους "Πυρήνες"
Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη βουλή ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης...

Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη βουλή ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη για τις συνθήκες της δίκης των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε την ανάγκη «δημοσιοποίησης της δίκης», ενώ ο κ. Καστανίδης αντέτεινε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στο δικαστήριο δεν τα υπέδειξε ο ίδιος.

«Δεν πρέπει στα παιδιά 16, 17 ή 20 ετών να περάσει η αντίληψη που πέρασε με την δολοφονία Γρηγορόπουλου ότι το κράτος απειλεί τα ατομικά τους δικαιώματα», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της βουλής.

Το παράδειγμα για τους «Πυρήνες της φωτιάς» δεν ήταν το καταλληλότερο. Δεν γνωρίζω να παραβιάζονται δικαιώματα στη δίκη», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διατήρηση ηλεκτρονικών δεδομένων και χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους.

Έντονη κριτική ασκήθηκε από τα κόμματα της υπόλοιπης αντιπολίτευσης κυρίως στη διάταξη για την λειτουργία καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους. Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι η χρήση καμερών έχει μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.