ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις δεσμεύσεις από Λιβιεράτο κατάφερε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Τέσσερις δεσμεύσεις από Λιβιεράτο κατάφερε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Σκληρή διαπραγμάτευση του υπουργού Περιβάλλοντος με τον δήμαρχο Πειραιά για τον εξωραϊσμό κτηρίων, τις απαλλοτριώσεις, τις αναπλάσεις και το «Πράσινο Ταμείο» - Τελικά ο Λιβιεράτος δέχθηκε όλες τις προτάσεις Μιχαλολιάκου

Τέσσερις δεσμεύσεις κατάφερε να αποσπάσει ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο μετά τη συνεργασία που είχαν οι δύο άνδρες στο δημαρχείο του μεγάλου λιμανιού.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων φέρνει ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τον Πειραιά αφού το τελευταίο διάστημα ο ένας μετά τον άλλο υπουργό φθάνουν στην πόλη προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα, αλλά και για τις προτάσεις της δημοτικής αρχής.

Αυτή τη φορά ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος κατέβηκε στο μεγάλο λιμάνι μαζί με τους συνεργάτες του και ενημερώθηκε εφ’ όλης της ύλης. Ο κ. Μιχαλολιάκος παρουσίασε τα θέματα που ενδιαφέρουν κατά προτεραιότητα το Δήμο Πειραιώς και σχετίζονται με τα ρυθμιστικά σχέδια και τις αναπλάσεις, ενώ ο κ. Λιβιεράτος αναφέρθηκε σε αντιπροτάσεις από την πλευρά του υπουργείου τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο Πράσινο Ταμείο το οποίο μπορεί να συμβάλλει με διαχειριστική, οικονομική και τεχνική υποστήριξη σε παρεμβάσεις που χρειάζεται ο Δήμος Πειραιά. Μίλησε επίσης για την αξιοποίηση του Οργανισμού Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ) ώστε να υλοποιηθούν προγράμματα με επίκεντρο τον πολιτισμό, μέσω της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων όπως εξειδικεύεται. Ήδη από παλιά υπάρχουν μελέτες για την ανάδειξη σημείων όπου διατηρούνται τα Μακρά Τείχη στις πύλες της πόλεως, στην 34ου Συντάγματος, στην αρχή της λεωφόρου Γούναρη και στην Πειραϊκή.

«Πράσινη» αναγέννηση για Πειραιά

«Ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει ενσωματώσει το δικό του όραμα με το δικό μας: ο Πειραιάς αξίζει και πρέπει να αναγεννηθεί» υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος λίγο μετά τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι ο κ. Λιβιεράτος έχει γνώση και άποψη για τον Πειραιά. Γι’ αυτό κι ο δήμαρχος κατάφερε να αποσπάσει τέσσερις δεσμεύσεις που θα προχωρήσουν άμεσα και αφορούν σε:

  1. Εξωραϊσμό των κτιρίων της πλατείας Κοραή.
  2. Δημιουργία περιπατητικών χώρων.
  3. Απαλλοτριώσεις εκτάσεων.
  4. Αξιοποίηση των εκπτώσεων από το «Πράσινο Ταμείο» που πέτυχε ο Δήμος Πειραιά με τη χρηματοδότηση δημιουργίας χώρων πρασίνου αλλά και για την ανάπλαση πλατειών.

Ο κ. Λιβιεράτος αντέτεινε ότι από τη συζήτηση και τη συνεργασία με τον κ. Μιχαλολιάκο φάνηκε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΠΕΚΑ και τον Δήμο Πειραιώς ώστε να γίνει και πάλι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ελκτικός πόλος ανάπτυξης. Μάλιστα, ο υπουργός χαρακτήρισε τον Πειραιά «έναν εμβληματικό και στρατηγικό τόπο» που θα έχει στο επίκεντρο την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του.

«Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να σχεδιάσουμε σωστά τον τύπο της οικονομικής, της κοινωνικής και της πολιτιστικής ανάπτυξης που επιζητούμε για την πόλη που τόσο της αξίζει», σημείωσε.

Για την αστική αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών του Δήμου Πειραιά εντάχθηκαν στο Πράσινο Ταμείο οι εξής παρεμβάσεις:

  • Προμήθεια κήπιου χώματος, βελτιωτικών εδάφους,, εκσκαφή και ενσωμάτωση τους και προμήθεια – εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικών χαρών.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση φυτικού υλικού.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση φυτικού χλοοτάπητα, αυτόματων δικτύων άρδευσης, υδατοκατασκευών και συντριβανιού.

Διαβάστε επίσης:

Πίστα Φόρμουλα 1 στον Πειραιά διεκδικεί ο Μιχαλολιάκος!

Τα πήρε όλα από τον Χατζηδάκη ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Μέσα στα 10 κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης ο Πειραιάς!