ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: Αποκλείονται νέες περικοπές μισθών και συντάξεων

Φ. Κουβέλης: Αποκλείονται νέες περικοπές μισθών και συντάξεων

Αποκλείει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, το ενδεχόμενο να γίνουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", υποστηρίζει ότι θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα όσα έχουν συμφωνηθεί για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας καθώς και για τις δαπάνες των υπουργείων.

Αποκλείει, επίσης, το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο και θεωρεί απαραίτητο να εφαρμοσθεί πλήρως ο νόμος για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Κουβέλης διαπιστώνει ακόμη ότι έχουν πέσει οι τόνοι "της κριτικής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ", αλλά εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο κομμάτων. "Αυτό είναι υπόθεση εργασίας. Με ποια πολιτική από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιο σχέδιο; Με ποια μεταρρυθμιστική πολιτική είναι δυνατόν να μιλάει η ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;", διερωτάται ο κ. Κουβέλης.

Αντιθέτως, αν και αποκλείει την απ΄ευθείας συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αφήνει ανοικτή τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. "Η δημιουργία αυτού του χώρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δεν έχει καμία σχέση ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με συνατήσεις κομμάτων", τονίζει και σημειώνει ότι "δεν είναι στους σχεδιασμούς του η Προεδρία της Δημοκρατίας".