ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ως προέδρου της ΝΔ στις 3 Φεβρουαρίου 2011 στην οποία, μεταξύ άλλων, τόνιζε ότι «όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας..», κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για «διγλωσσία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «πότε όμως ο πρωθυπουργός έλεγε την αλήθεια, τότε ή σήμερα που προσπαθεί να επιβάλει με τη βία, την καταστολή, τον πολιτικό τσαμπουκά και την παραβίαση των νόμων, το δόγμα της μηδενικής ανοχής επιστρατεύοντας απεργούς σε μια επίδειξη αυταρχισμού χωρίς προηγούμενο;»

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει τη στάση του κ. Σαμαρά στο πρώτο Μνημόνιο και την προεκλογική του δέσμευση για εξεταστική επιτροπή για το πρώτο Μνημόνιο και προσθέτει:

«Τώρα πλέον ο κ. Σαμαράς αποκαλύφθηκε. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, ακολουθώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Η ακροδεξιά του ιδεολογία είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε: «Η σοβαρή και σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά – που αποτυπώνεται θετικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις – είναι φυσικό να έχει προκαλέσει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε την κατανόησή μας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού...»