ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Τα προβλήματα των αγροτών πρέπει να αντιμετωπισθούν

Κουβέλης: Τα προβλήματα των αγροτών πρέπει να αντιμετωπισθούν

«Τα προβλήματα των αγροτών θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής προκειμένου να υπάρξουν λύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Σε δηλώσεις του μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα και με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, ο κ. Κουβέλης αναγνώρισε πως υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με το κόστος του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος, με τη δαπάνη καυσίμων και ειδικότερα του πετρελαίου, με τη στήριξη των αγροτών αναφορικά με το φορολογικό σύστημα, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό σύστημα των αγροτών με το δεδομένο ότι υπήρξε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

«Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν, η δέσμευση - όχι η υπόσχεση - είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής προκείμενου να υπάρξουν λύσεις» κατέληξε.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν επίσης το απόγευμα ή αύριο Τρίτη με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.