ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου-Παπαρήγα για το σχέδιο «Αθηνά» των ΑΕΙ

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου-Παπαρήγα για το σχέδιο «Αθηνά» των ΑΕΙ

Για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην παιδεία με το σχέδιο «Αθηνά» ενημέρωσε τη γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος την επισκέφθηκε στο γραφείο της στη Βουλή.

«Εμείς θα μελετήσουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε συγκεκριμένα πάνω στο σχέδιο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν θέλουμε να την πληρώσουν οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι οικογένειές τους και οι εργαζόμενοι» τόνισε, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση (που διήρκησε πάνω από μία ώρα) η κα. Παπαρήγα.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν σειρά ζητημάτων, σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη παιδεία, που μπορεί να θεωρούνται ως εξορθολογισμός, αλλά, σε περίοδο «πονηρή» όπου ο εξορθολογισμός συνδέεται με τη μείωση των κονδυλίων, είναι ένα ζήτημα». Από την πλευρά του, ο υπουργός χαρακτήρισε τα θέματα της παιδείας ως «εθνική υπόθεση» ενώ ερωτώμενος από την κα. Παπαρήγα σχετικά με τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να ζητήσει να γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις.