ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πολιτικός φορέας: Ποιοι ετοιμάζονται να προσχωρήσουν

Νέος πολιτικός φορέας: Ποιοι ετοιμάζονται να προσχωρήσουν

Τη συγκρότηση πολιτικού φορέα που θα λειτουργήσει προπαρασκευαστικά για τη δημιουργία πολιτικού κόμματος αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και πρώην στελέχη από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα στελέχη θα προέρχονται από τον πανεπιστημιακό χώρο, ενώ σταδιακά θα προσχωρήσουν και πολιτικοί.

Βέβαιη θεωρείται η προσχώρηση των Χρ. Ζώη, Γ. Μανώλης, και Κ. Κουράκου, ενώ «φλερτάρουν» με τη νέα πολιτική κίνηση ο διαγραφείς από τη ΝΔ, Ν. Σταυρογιάννης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κιλτίδης, αλλά και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το ιδεολογικό πλαίσιο του νέου πολιτικού φορέα, που ανακοινώνεται σήμερα, θα είναι κεντροδεξιό, αντιμνημονιακό, όχι με συνθήματα, αλλά με προτάσεις, είπε στον Real fm, ο Γιάννης Μανώλης.

Ο κ. Μανώλης, ανέφερε ότι το κείμενο το οποίο υπογράφουν τα στελέχη που θα ανακοινώσουν τον νέο πολιτικό φορέα, δεν το υπογράφει ούτε ο ίδιος ούτε ο παραιτηθείς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρήστος Ζώης. «Θα υπογράψω όταν όσα αναφέρονται στο κείμενο, μετουσιωθούν σε πράξεις», είπε ο κ. Μανώλης.