ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτουν οι πρώτοι μάρτυρες στην προανακριτική

Καταθέτουν οι πρώτοι μάρτυρες στην προανακριτική

Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι πρώτοι μάρτυρες οι οποίοι θα εξεταστούν θα είναι ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης.

Ο κ. Μπίκας υποστηρίζει ότι ουδέποτε η λίστα πέρασε από την ΕΥΠ καθώς δόθηκε απευθείας από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών στις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες.

Ο πρέσβης κ. Κ. Χαλαστάνης, ο οποίος την επίμαχη περίοδο που παραδόθηκε η λίστα στις ελληνικές αρχές ήταν πρέσβης της χώρας μας στο Παρίσι, φέρεται να είναι ο άνθρωπος ο οποίος παρέλαβε πρώτος το cd από τις γαλλικές αρχές.

Ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Μ. Σφακιανάκης θα καταθέσει τελικά την Τετάρτη.

Ο κ. Σφακιανάκης αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τα «ηλεκτρονικά ίχνη» που ενδεχομένως ακόμα υπάρχουν και μπορούν να δείξουν αν, πότε και από ποιόν υπήρξε αλλοίωση.

Την Τετάρτη επίσης θα καταθέσουν και οι τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβαν το νεώτερο ηλεκτρονικό αρχείο που έστειλε πρόσφατα η Γαλλία, ο γγ του Υπουργείο Οικονομικών, επί Υπουργείας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Πλασκοβίτης καθώς και ο πρέσβης κ. Ηλίας Κλης.