Χρυσή Αυγή: Προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ για την κηδεία του Ντερτιλή

Χρυσή Αυγή: Προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ για την κηδεία του Ντερτιλή

Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε για την κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή έδωσε η Χρυσή Αυγή.

«Οι τιμητές των πάντων από Μπαράκ Ομπάμα μέχρι Ρόζα Λούξεμπουργκ κι από Μάο μέχρι ΔΝΤ εσίγησαν για το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες πατριώτες τίμησαν με την παρουσία τους τον Στρατηγό Ντερτιλή. Οι κάποτε υμνητές του Τσαουσέσκου και τα πρώην στελέχη του ΚΚΕ που υπήρξαν υμνητές του Στάλιν οργίστηκαν με την απόδοση σεβασμού σε έναν απροσκύνητο Ιδεολόγο της Εθνικής Ιδέας, ο οποίος πολέμησε αυτούς που ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα Κούβα και αγωνιζόντουσαν για "ανεξάρτητη Μακεδονία - Θράκη" (Απόφαση 5ης Ολομέλειας ΚΚΕ)» αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

Το θράσος τους, σύμφωνα με το κόμμα, αποτυπώνεται στο παρακάτω Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν: «Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της. Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους.».