ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγκάρντ: Έλληνες έκανα λάθος αλλά θα ξαναπάρω νέα μέτρα!

Λαγκάρντ: Έλληνες έκανα λάθος αλλά θα ξαναπάρω νέα μέτρα!

Ταραχή προκάλεσε στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους η παραδοχή του ΔΝΤ ότι υπήρξε λάθος με τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή που χρησιμοποιείται για μα υπολογιστεί το ποσό της μείωσης του ΑΕΠ μία χώρας σε περίπτωση που ληφθούν επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η πρώτη κυρία του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αναζητεί λύσεις προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα αναξιοπιστίας που έχει δημιουργηθεί, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που δεν θα επιτρέψει την επανάληψη του ίδιου λάθους.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα δεν αναμένεται διόρθωση του λάθους και ελάφρυνση του Έλληνα πολίτη από τα βάρη που του φόρτωσαν οι «δανειστές» και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις.

Βέβαια ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας ζει στο δικό του παραμύθι. Θεωρεί ότι το πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσει κανονικά, σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Προχώρα κ. Στουρνάρα! Ο ελληνικός λαός σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Άλλωστε τον έχεις βγάλει ασπροπρόσωπο πολλές φορές.

Την γνώμη όμως του υπουργού Οικονομικών δεν ενστερνίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε το λάθος του ΔΝΤ για να πετύχουμε καλύτερους όρους στο πρόγραμμα.

Κύριοι αποφασίστε και πείτε μας και εμάς... Προχωράμε ή πάμε για «σκληρή» διαπραγμάτευση τύπου Στουρνάρα;

Βρείτε τα πρώτα αναμεταξύ σας και μετά πείτε την δική σας «αλήθεια» στον ελληνικό λαό όπως έχετε κάνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν...

Τι συμφέροντα εξυπηρετείτε κύριε Στουρνάρα και δεν επιθυμείτε επαναδιαπραγμάτευση των όρων; Μήπως έχετε να χάσετε κάτι;

Πως περιμένουμε άραγε με τέτοιες τακτικές να βγούμε από τον λαβύρινθο στον οποίο έχουμε περιέλθει;